Στη Χαλκιδική, σ’ ένα τόπο γόνιμο, πλούσιο σε βλάστηση και ζωή, χρώματα και αρώματα, δύναμη και γαλήνη, σ ‘ ένα φυσικό παράδεισο, σ’ ένα τόπο ευλογημένο, εδώ και τριάντα χρόνια η οικογένεια μας ασχολείται επαγγελματικά με την αμπελουργία, το κρασί και την απόσταξη.

Εφαρμόζοντας την κληρονομιά της γνώσης και της εμπειρίας των μοναχών του Αγίου Όρους, που πρώτοι στην Ελλάδα ασχολήθηκαν με την τεχνική της απόσταξης πριν από το 15ο αιώνα μ.Χ. , οι μαθητές τους και εργαζόμενοι  στην μοναστική κοινότητα και στα μετόχια των μονών Χαλκιδικιώτες, συνεχίζουν με ευλάβεια μέχρι και σήμερα να διατηρούν την παράδοση, δικαίως θεωρούνται τέλεια γνώστες της μυστικιστικής αυτής διαδικασίας  παράγοντας άριστα και ποιοτικά αποστάγματα.

Στην πύλη της Χαλκιδικής, στον πλούσιο κάμπο του αρχαίου ποταμού Ανθεμούντα, που ο Πεισίστρατος ίδρυσε τον πρώτο οικισμό και που αργότερα στην εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου άνδρες από τον Ανθεμούντα αποτελούσαν ιδιαίτερη μονάδα την ‘’Ανθεμουσίαν  Ίλην’’, βρίσκεται η Γαλάτιστα του Δήμου Πολυγύρου. Σ’ αυτόν τον τόπο, πλούσιο σε ομορφιά και παραδόσεις έχουμε τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης μας.

‘’ Η τελειότητα δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια. ‘’ (Αριστοτέλης)   

Με σεβασμό στην παράδοση και ακολουθώντας πιστά την άποψη του μεγάλου συμπατριώτη μας, τα προϊόντα μας :

  • Αποστάζονται σε παραδοσιακούς άμβυκες
  • Παράγονται με μεράκι, φροντίδα και γνώση που εγγυάται η δεύτερης γενιάς εμπειρία μας στις αποστάξεις.
  • Είναι εξαιρετικής ποιότητας με ισορροπημένα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά.

Η  Αποσταγματοποιία- Ποτοποιία- Εμφιάλωση Οίνων “Ανθεμούς” είναι συνέχεια της οικογενειακής παράδοσης που βρίσκει την οικογένεια μας εδώ και μισό αιώνα να δραστηριοποιείται με την αμπελουργία, το κρασί, και το τσίπουρο.

Το 2006 με το πέρασμα από την παραδοσιακή μορφή οινοποίησης και απόσταξης,  επιδιώξαμε την δημιουργία και καθιέρωση μιας ανταγωνιστικής επιχείρησης για παραγωγή τσίπουρου, ούζου, ηδύποτων και αλκοολούχων ποτών, αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της νομοθεσίας και των καταναλωτών για τοπικά, ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα ( ISO- HACCP).

Η επένδυσή μας δεν αντιμετωπίστηκε απλά σαν μία δραστηριότητα που εξελίσσεται στον αγροτικό χώρο, αλλά σαν μία επιχειρηματική δράση  η οποία ανήκει στους ανθρώπους του τόπου, σημαδεύεται από φυτικούς πόρους και τοπία της περιοχής, από τις τοπικές οικονομικές δραστηριότητες και την τοπική ταυτότητα.

Εκτός από την παραγωγή και εμφιάλωση των δικών μας προϊόντων, δίνουμε την δυνατότητα σε οποιονδήποτε επιχειρηματία δραστηριοποιείται στον χώρο των ποτών και του κρασιού να παράξουμε και να εμφιαλώσουμε για  λογαριασμό του ( με την δική του ετικέτα και συνταγή)  οποιοδήποτε ποτό επιθυμεί σύμφωνα πάντα με τις διαδικασίες που η νομοθεσία προβλέπει.

Δημιουργήσαμε επίσης έναν υψηλής αισθητικής χώρο για να δίνεται η δυνατότητα επισκεψιμότητας τουριστικών γραφείων, σχολών  κ.τ.λ. για εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, προβολή των προϊόντων μας και πρατηρίου λιανικής πώλησης στους επισκέπτες.

Στόχοι μας είναι :

  1. Η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας και υγιεινής του προϊόντος (ISO-HACCP)
  2. Προστασία και ανάδειξη περιβαλλοντικών. πολιτιστικών και τοπικών παραγωγικών πόρων με την ταυτόχρονη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, δημιουργώντας ποιοτικά και ανταγωνιστικά τοπικά προϊόντα, άξια της παράδοσης και εμπειρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής.
  3. Δημιουργία και λειτουργία ενός υψηλής αισθητικής χώρου για να δίνεται η  δυνατότητα επισκεψιμότητας, εκδηλώσεων, γευσιγνωσίας, προβολής των προϊόντων και πρατηρίου λιανικής πώλησης στους επισκέπτες.

5 1 0 1 1